Δελτίο τύπου ημερίδας «Αξιοποίηση επαγόμενων φυτικών πτητικών από παρασιτοειδή Trichogramma»

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στο πλαίσιο τη δράσης Αριστεία ΙΙ «Αξιοποίηση επαγόμενων φυτικών πτητικών από παρασιτοειδή Trichogramma» – Trichoindo που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα διαλέξεων της Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α) ημερίδα με θέμα: «Χημική οικολογία παρασιτοειδών εντόμων και εφαρμογές στη φυτοπροστασία».

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν Δρ Nina Fatouros, ερευνήτρια (Wageningen University), ο ερευνητής Δρ Torsten Meiners (Freie Universität Berlin) και ο Καθηγητής Εντομολογίας Stefano Colazza (University of Palermo).

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εντομολογικής Εταιρείας Επίκουρος Καθηγητής Διονύσιος Περδίκης (Γ.Π.Α), ο πρώην Αντιπρύτανης Γ.Π.Α. Καθηγητής Μόσχος Πολυσίου (Γ.Π.Α), η ερευνήτρια Δρ Μαρία Κωνσταντοπούλου (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος), ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (Μ.Φ.Ι) ερευνητής Δρ Παναγιώτης Μυλωνάς (Μ.Φ.Ι), η ερευνήτρια Δρ Ειρήνη Αναστασάκη (Μ.Φ.Ι).

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους και πολλοί φοιτητές, γεωπόνοι οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και τις μελλοντικές του προεκτάσεις στον τομέα της βιολογικής καταπολέμησης φυτοφάγων εντόμων με τη χρήση φυσικών εχθρών τους.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρύτανης Γ.Π.Α καθηγητής Γεώργιος Παπαδούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εντομολογικής Εταιρείας Επίκουρος Καθηγητής Διονύσιος Περδίκης και ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος Αριστεία ΙΙ ερευνητής Δρ Παναγιώτης Μυλωνάς.